Diskriminacija invalida

24.04.2009. petak

SVI SMO MI SANDRA


Od kada su počele te velike pripreme za skupljanje "humanitarne" pomoći za Sandru Paović pokušavam u glavi sastaviti nešto smisleno da ne povredi Sandru a opet da se ukaže na to da postoje i drugi s istim potrebama. Da se razumijemo - nisam protiv Sandre, njoj želim da se oporavi, već sam protiv ovakvih pojedinačnih akcija.

Godišnje 50-100 osoba u Hrvatskoj zbog povrede kralježnične moždine postanu paraplegija ili tetraplegija. Hoće li se za svaku od njih raditi takva akcija? Sigurno neće. Zbog toga smatram da ovo nije humana nego nehumana akcija u kojoj se nehumano osjećaju oni kojima nije omogućena rehabilitacija u Nottwilu koja košta 400.000 €. Dakako da Sandra zaslužuje najbolje… ali i mi ostali zaslužujemo najbolje.

Zašto se pravi razlika među stradalima? Borimo se da nema razlike po vrsti invalidnosti i načinu kojim je došlo do invaliditeta a onda nam se servira jedna takva akcija kojom se zadovoljavaju potrebe samo jedne osobe, samo zato što je medijski eksponirana ili poznata. Tko može određivati da li je jedna osoba više ili manje vrijedna od druge?
Jadno je na ovaj način sakupljati milodare za nešto na što bi čovjek trebao imati prava preko HZZO-a.

Zašto Sandra ne bi prošla ono što smo svi mi prolazili u rehabilitaciji u HR da vidi kako ta rehabilitacija izgleda jadno. Pa da napravimo akciju za njeno poboljšanje. Da imaju koristi svi budući stradalnici koji se nađu u situaciji u kojoj je sada Sandra. Jer… svi smo mi Sandra.

U svezi toga pokrenuta je na facebooku grupa pod naslovom Svi smo mi Sandra, samo za nas NIKOGA NIJE BRIGA - Lice i naličje humanosti

 Pozivam vas da se pridružite grupi na http://www.facebook.com/group.php?gid=73345378945&ref=mf

Broj komentara: 0
permalink  print  komentiraj