ytong gradnja

09.09.2007. nedjelja

Kaj ima novoga?!

PREGRADNI ZIDOVI
Napravljeni su gotovo svi pregradni zidovi u prizemlju i na katu tako da su sada prostorije dobile dimenzije i sada se tek može vidjeti pravi raspored prostorija, organizacija prostora, ...
Pregradni zidovi su zidani od ytong blokova debljine 10cm, prvi red se iznivelira mortom i nakon toga sve ide relativno jednostavno, slažu se i lijepe blokovi pazeći na  horizontalnu i vertikalnu ravninu. Pregradni zidovi koji stoje "sami za sebe" (nema "zidarskog veza") osiguravaju se dodatnom armaturom (ankerom ili pocinčanim trakama) koje se u svakom trećem redu učvršćuje u bočne zidove. Pregradni se zidovi ne zidaju skroz do vrha, već ostaje cca. 2cm praznog prostora koji se kasnije zapuni pur-pjenom. Donja slika prikazuje zidanje pregradnih zidova na katu (priprema i finalni izgled).


Nadvoji nad vratima u pregradnim zidovima su također napravljeni u skladu sa ytong pravilima gradnje od blokova ZB10, sa armaturom.

DIMNJAK (2)
Dimnjak je sada cijeli završen. Dio koji izlazi iznad krova je još "bez odjeće" jer je ostavljen da se malo posuši. Taj dio iznad krova obzidati ću ytong pločama da ga još bolje termički izoliram i da spriječim nastajanje kondenzata i orošavanja.

OPET KIŠA ...
Prošli tjedan zbog vremenskih nepogoda (kiše koja je od 5 dana padala 4.5) nije ništa rađeno na kući. Nadam se da će ovaj tjedan biti bolje vrijeme i da će konačno početi gradnja krova jer se ovako dosta vlaži unutrašnjost kuće. Dok je ovih dana padala kiša, voda se sakuplja na krajevim krovnih kosina i po zidu spuštala u prostorije na katu pa onda u prizemlje. Par dana kada je jače padalo su bile prave lokve vode po kući, a zidovi svi mokri.

Susjed, kojeg sam spomenuo u jednom prethodnom postu, opet ima isti problem zbog kiše ... napunila mu se cigla vodom na gornjem katu. Razgovarao sam s njim neki dan i pitao ga zašto ne pokrije te gornje redove jer će mu ostati puno vlage u zidu rekao je da se ne brine ... "budu se posušili"! Kao što vidite iz donjih slika, unatoč "brzini" mojih majstora , prestigao sam ga u radovima. Danas je baš betonirao serklaže po zidovima pa će vjerujem uskoro i on početi dizati krov.


Od ostalih novosti, nevezanih uz samu gradnju, vidjeli ste da sam stavio brojač posjeta na blog da vidim koliko sam "popularan" :-) Za sada nije loše ... nisam imao dojam da toliko ljudi pogleda blog (ili to neki od vas stalnih posjetitelja stalno provjeravate ima li novosti :-))

Ostajte mi zdravi i veseli!

Evo nekoliko slika koje je Sky slikao u Njemačkoj ... zgrada od ytong blokova (iako se baš to ne vidi iz slika jer je postavljena fasada i iznutra su već postavljene instalacije i zidne obloge.


Broj komentara: 0
permalink  print  komentiraj