ytong gradnja

10.02.2008. nedjelja

Idemo dalje! :-)

U duhu prošlogodišnjih izbora krenuo sam i ja ove godine. Malo se odužilo do ovog posta, ali smo se u međuvremenu malo dopisivali pa je vrijeme brzo prošlo. Nakon što su završili novogodišnji i zimski praznici, a temperature prvi puta malo popustile, majstori su mi došli napraviti krovove nad terasom i ulaznim vratima. Oko krova nad terasom smo dosta kombinirali da to bude građevinski izvedivo i da zadovolji neke moje zahtjeve:
  • da između rubnih stupova i fasada bude prolaz od nekih 80cm kako bi se moglo prolaziti
  • da krov natkrije cijelu terasu (problem je bio u nosivosti grebene grede jer što je veći raspon trebalo je pojačavati dimenzije grede što u nekim ekstremnim situacijama nije zadovoljavalo estetikom.
Krović nad ulaznim vratima ispao je onako kako sam ga u samom početku prilikom projektiranja kuće i zamislio te tu nije bilo nikakvih problema. Na kraju to sve izgleda ovako ...


Struja je u završnoj fazi i još nam ostaje slijedeći vikend završiti razvod žica za rasvjetu u prizemlju te posložiti razvodne ormariće. Majstor mi struju slaže vikendom pa možda sve ne ide ekspresno, ali bitno mi je da sve bude dobro napravljeno. Kada struja bude gotova i kad zasvijetli prva žarulja budem složio poseban post na tu temu.
Pisao sam već u komentarima na prethodni post da sam kod planiranja struje u kuhinji razmišljao da sve predvidim da kasnije nema razbijanja i provlačenja dodatnih kablova. Kuhinju sam najprije sam isplanirao, a onda sam je odnio u jednu firmu koji radi kuhinje da mi oni samo potvrde da je to sve izvedivo. Recimo da je ova slika ispod RC1 verzija kako bi kuhinja trebala izgledati u konačnici.


Agregat, kojeg sam "popljuvao" u prethodnom postu sad radi kao zmaj :-) Malo sam ručno dotjerao neke stvari na njemu, napunio akumulator, sredio svijećicu i paljenje pa sad pali od prve i na ključ!! Neznam kad sam ga zadnji puta kurblao. Tako je to sa talijanskom tehnikom :-)

U slijedećem broju ... više o struji i update troškovnika.
Broj komentara: 0
permalink  print  komentiraj