vitajela

www.tportal.hr RSS
07.06.2013. petak

Ministri ili manekeni

Zar svoje vrijeme trebamo trošiti na one koji često i silom žele da ih ministar primi – izjavio je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, objašnjavajući novinarima zašto odbija primiti na razgovor na Markovom trgu okupljene seljake. Nitko u Vladi pred kojom su protestirali nije imao vremena ni volje da se s njima susretne: ni premijer, ni nadležni ministar. Jakovina je pored prosvjednika prošao bez riječi, kao da ga se oni uopće ne tiču. Bezobrazno!

Vidio je, valjda, kako mu se šef ponaša – Milanović, naime, uporno prakticira nedostupnost – pa se ni sam ne želi bakćati s nezadovoljnicima, fingirajući kako je okupiran važnijim i pametnijim poslovima. A na što bi to ministri trebali trošiti svoje vrijeme nego na susrete s ljudima iz vlastitog resora? Sigurno je da s onima koji traže financijski suport, u ovom slučaju poticaje, nije uvijek ugodno razgovarati. Sigurno je da među njima ima i lovaca u mutnom. Ili neotesanaca koji ne prihvaćaju argumente. Ali nitko nije ni rekao da bi ministarski posao morao biti lagodan.

Umjesto da razgovara s nezadovoljnim poljoprivrednicima Jakovina se s dvojicom kolega otišao baviti manekenstvom. Pred novinarima počastili su se jabukama, najavljujući kako će od jeseni školskoj djeci omogućiti jednom tjedno besplatno konzumiranje voća. Super! Samo, izgleda da se lakše naslikavati s jabukama nego srediti stanje u vlastitim resorima. Naime, kao pozeri zdravog života nastupili su ministar Jovanović koji je svoju funkciju shvatio prilično komesarski, nepotrebno antagonizirajući veliki dio javnosti, zatim na izborima u Zagrebu propali Ostojić kojemu se stanje u zdravstvu silno dramatizira te Jakovina koji okreće glavu od seljaka, jer je valjda umislio da se s ministarskim položajem pretplatio na salone.