vitajela

www.tportal.hr RSS
12.06.2013. srijeda

Tomislav Karamarko - čovjek koji će vas prevariti

Nema nikakvih razloga za provođenje izbora u HDZ-u – svečano je nakon dugotrajnog vijećanja HDZ-ove vrhuške novinarima izjavio Gordan Jandroković, svakom šefu stranke uslužan službenik. Nekadašnji ministar vanjskih poslova, kadrovska izmišljotina Ive Sanadera, prvi se na njega kamenom bacio nakon što je ovaj sišao s premijerskog trona. Sličan je priklon-otklon dribling napravio i s Jadrankom Kosor. Umjesto da sam izađe pred javnost, šef HDZ-a Tomislav Karamarko poslao je čovjeka nikakve vjerodostojnosti da urbi et orbi objavi njegovo odustajanje od izborih obećanja.

Za provođenje unutarstranačkih izbora u HDZ-u postoji barem jedan ozbiljan razlog, a to je da se Tomislav Karamarko na prošlogodišnjem stranačkom izbornom saboru, zajedno sa svim predsjedničkim kandidatima, tvrdo obavezao da će ih provesti odmah nakon lokalnih izbora. Štoviše, u novim izborima predsjednika HDZ-a trebali su, prema tadašnjim zaklinjanjima, sudjelovati svi članovi stranke. Obećanja koja je dao svojim stranačkim drugovima sada su, po Karamarku i njegovu tekliću Jandrokoviću, postala nikakav razlog. Ako HDZ-ov šef tako lako gazi vlastita obećanja, kako mu vjerovati?

Odustajanjem od unutarstranačkih izbora Karamarko pokazuje da ne drži do vlastite riječi, čak ni do pristojnosti da skok unatrag u vlastita usta javno objasni. U tom svjetlu treba gledati sve njegove izjave. Pogotovo obećanja koja vezuje uz svoje zahtjeve za raspisivanjem izvanrednih parlamentarnih izbora, pri čemu se nudi kao alternativa aktualnoj vlasti. Na njegovim bi posterima ubuduće moralo stajati: Tomislav Karamarko – čovjek koji će vas prevariti.