sexomat

27.11.2010. subota

Ni da ni ne

Draga Rujana

Čitam tvoju kolumnu i htjela bih podijeliti jedan problem s tobom.

Dakle, situacija je slijedeća: Moja frendica je hodala s tipom 5 godina, ono - ozbiljna veza , živjeli su skupa, i to je prije godinu dana puklo.

Dok je ona hodala s tim tipom, ja ga baš i nisam doživljavala kao muškarca o kojem bi razmišljala kao o potencijalnom svojem frajeru, dapače - imala sam osjećaj da on mene baš ne voli, dosta smo se znali zakačiti u nekim zajedničkim druženjima, ne baš neka svađa, više sitna podbadanja. Mislila sam da mu ja baš ne ležim kao osoba, da se inače sa mnom ne bi ni družio da ne mora zbog moje frendice. Eh, oni prekinuli, i on izjavi da je njemu žao što se više neće družiti sa mnom. Moram priznati da me to začudilo, ali nisam tome pridavala veću pažnju.

Da ne duljim, u zadnje vrijeme mi se počeo otvorenije upucavati, pozivati me na pića i izlaske. Spomenula sam to frendici, vidim da joj nije svejedno, ne osjeća više ništa prema njemu, ali smeta ju da mi se ovaj uvaljuje!

E sada, najodvratinije u svemu je to, što bih ja njega samo kresnula, nikad mi se nije ni sviđao dovoljno za nešto ozbiljnije. Trenutno nemam nikoga i možda bi mi to bilo zabavno, a sdruge strane osjećam grižnju savjesti spram te frendice! What the fuck?

Ni da ni ne!


Kao što bi K3P rekli: 'Ovo je pjesma koja ne govori o ničem ali ima odgovore na sva pitanja....' Tako i tvoje pismo ne govori baš sve, a ja nemam odgovore na sva pitanja, ali mogu te bar natjerati da zauzmeš malo aktivniji i iskreniji stav prema svom životu.

Dakle – da budem brutalna – ti vjerojatno nisi iskrena prema sebi – jer da jesi, morala bi priznati jednu od ove dvije stvari:

1. frajer ti se sviđa više nego što si spremna priznati (meni ili sama sebi) – dapače, to peckanje i podbadanje baš zvuči kao klišej iz neke romantične komedije ili ljubića gdje se junaci prvo sretnu pa se jedno drugome ne svide, ali se onda nakon silnog preganjanja desi nešto što im pokaže kvalitetu druge osobe, a onda u 70toj minuti još slijedi neki zaplet u vidu prepreke ka ostvarenju te ljubavi – a to zvuči baš kao tvoj problem.

2. možda tvoje prijateljstvo prema toj djevojci i nije tako iskreno, jer se inače ne bi niti pitala da li da učiniš nešto za što kažeš da ti nije baš jako stalo, a nju će gotovo sigurno duboko povrijediti! S druge strane, nije niti ona posve iskrena, kada kaže da joj više nije stalo do njega, a ipak je smeta pomisao da bi se vas dvoje mogli spetljati!

Zato dobro razmisli o vašem odnosu i preispitaj malo sebe da SAMA skužiš što hoćeš – jer tu ti ja ne mogu pomoći. Na kraju ćeš skužiti da opet postoje dva odgovora, dvije stvari koje možeš učiniti:

Prva i druga.

Šalim se – ako ti je više stalo do nje, nahrani svoj libido nekim drugim frajerom, za jednokratnu ih upotrebu barem ima na bacanje! A ako ti je više stalo do njega, moraš razgovarati s njom i bez uvijanja joj reći da si se zaljubila u njenog bivšeg i da se nadaš da će ti to moći oprostiti – pri tome, naravno, riskiraš i da to ne učini. Ili barem ne odmah.

Dakle, kako si i sama rekla: odgovor nije ni da ni ne, već – upoznaj sebe, kako poručuje čuveni starogrčki natpis koji je stajao na ulazu proročišta u Delfima, pupku ili maternici starog svijeta. Ova se izreka pripisuje nekolicin grčkih filozofa među kojima su i Heraklit, Pitagora i Sokrat – dakle, pozivam se na trust mozgova, i to ne bilo kakvih. Usput, to je isto ono geslo koje na latinskom piše iznad ulaznih vrata proročice Oracle u sceni iz Matrixa u kojoj mu ona kaže: '...no one can tell you are in love, you just know it – trough and trough - balls to bones.' Sretno!

I daj, molim te, javi nam što si odlučila!