sexomat

16.10.2010. subota

Bolje kama danas nego sutra

Bok Rujana!

Pišem ti u nadi da ćeš mi uspjeti pomoći. Stvar je ovakva... U vezi sam više od godine s jednim šarmatnim i meni izrazito seksipilnim dečkom u kojeg sam zaljubljena bez prestanka cijelo vrijeme naše veze. U skladu s nazivom tvoje kolumne, seks je problem...

Zapravo moj seksualni apetit koji je jače izražen nego kod njega...

Ja bih uvijek i svagdje, on ne. Poštujem to, ali meni zaista nema smisla voditi ljubav samo jednom ili dvaput u dva tjedna. Viđamo se svaki dan, pomislila sam da je izgubio interes za mene i da mu nisam više jednako privlačna, što on kategorički odbija i tvrdi da da je tako, ne bi više niti bili skupa. Govori da me voli, mazi me i sve je to lijepo.. Kako nema dovoljno seksa, a ja imam potrebu počela sam češće masturbirati, što je njega šokiralo, uvrijedilo i dovelo u pitanje njegovu ulogu kao mog dečka...

Ne razumijem što se odvija u glavi tog čovjeka, ali mislim da ništa loše ne radim, pa nisam otišla k drugom u krevet?!?!

Nakon jedne burne svađe oko te glupe teme, ja jednostavno nemam više volju za bilo kakvim intimnim kontaktom te vrste.. moj libido je na ravnoj nuli.

Sad on sam kaže da je to zapravo skroz normalno, a prije toga me zapravo uvjerio da se osjećam prljavo i jadno... Kao da opet imam 15 godina i nemam pojma o seksu i vezama! Ne mogu se napaliti niti imam volju...

Zapravo znam da je njega šokiralo to što ja imam (imala sam!!!) seksualni apetit prosječnog napaljenog mužjaka, a on nije do sad imao takvu curu. Nisam promiskuitetna i kontroliram se. I dalje ne razumijem u čemu ja u tom svemu griješim?!?!

B.


Draga B.,

mnogi frajeri se u dužoj vezi prepuste ženinoj inicijativi, dok je greška mnogih žena što se ne usude pokazati što žele i kada to žele – pa dolazi do klasičnog problema u komunikaciji. Dakle, ako nisi samo pasivno čekala da se on tu i tamo prisjeti da je seks ugodna razonoda kada nema ništa na tv, nego si preuzela inicijativu – nisi pogriješila! Mislim da nema baš puno muškaraca koji mogu podnijeti informaciju da je žena seksualnija od njih (a kamoli da je prisiljena pribjeći masturbaciji) – tvoj je dečko to shvatio kao napad na svoj ego! Naime, on sebe vidi onako kako ga društvo uči da se vidi – kao prava mužjačina! Ali pravo pitanje je – u odnosu na koga ili što?

Prije svega mi se čini da je možda došlo vrijeme da se žensku i mušku seksualnost počne gledati nekim novim očima... što uostalom znači "prosječni napaljeni mužjak"? To ovisi o stajalištu osobe/kulture/društva koje to definira, a pošto znamo da ne postoji objektivno mjerilo prema kojemu bismo mogli klasificirati i odrediti ljudsku seksualnost, mislim da bi bilo krajnje vrijeme zaboraviti predrasude proizašle iz moralnih predodžbi patrijarhalnih vremena prema kojima je muškarac vječno napaljen lovac a žena lovina koja tek nakon duge borbe i moljakanja podlegne mužjaku, i to najčešće zato što ima neki drugi motiv, a ne iz puke želje za seksom. Moj je baka meni rekla kada sam imala 16 – "Znaš, mama mi je rekla da mužu nikada ne smiješ reći ne, pa čak i kad te boli glava!"... ja sam je gledala, misleći u sebi "Isuse, koja tužna priča...."

Možda je došlo vrijeme da djedovi poduče svoje unuke riječima: "Znaš, sinko, ženi nikada ne smiješ reći ne, pa makar bilo svjetsko prvenstvo na televiziji!"

Osobno mislim da ženska seksualnost da svojom žestinom može uplašiti mnoge "prosječne napaljene mužjake". Ali problem je u tome što joj se žene same teško prepuštaju – iz straha od osude i narazumijevanja, koje si i ti, na žalost, doživjela.... koliko god se zapadno društvo činilo seksualno oslobođenim, ženska je seksualnost još uvijek žrtva zaostalih stavova...

Na sreću, nije svugdje i uvijek bilo tako - indijski pisac Vatsyayana je još u 2. stoljeću u svojoj knjizi o ljubavi, erotici i seksu - Kama Sutra klasificirao žene i muškarce ne samo prema veličini lingama (penisa), odnosno dubini yoni (vagine): premda je ova podjela pomalo smiješna – svakako je slikovita: muškarci se prema veličini dijele na kategorije nazvane zec, bik i konj, a žene na kategorije nazvane srna, krava i slonica... e sad zamisli jadnoga zeku kako ga objahuje slonica – Disney bi trebao napraviti jedan crtić za odrasle na tu temu!

Ali Vatsyayana se nije zaustavio samo na površnoj podjeli, nego je ljude klasificirao i prema jačini njihove strasti – što je za tvoj slučaj još puno važnije. Prema Kama Sutri tako postoje muškarci i žene slabe, srednje i jake strasti, prema tome - ima 9 mogućih kombinacija, od kojih su neke izvrsne, a neke – očajne!

Naime, da sada ja slikovito opišem situaciju: ti si kao napaljena zečica a on je poput ljenjivca - siđe s drveta jednom u x vremena, a ako ga ne pojede jaguar, zgaziti će ga auto (da - ljenjivci, naime, izumiru upravo iz takvih razloga)...

Moja prva velika ljubav je bio takav frajer – kao par smo bili seksualno totalno nekompatibilni, a sada smo najbolji prijatelji....

Nisu svi ljudi isti i to nije niti tvoja niti njegova greška. Uostalom, vidiš da je poslije shvatio da je to normalno, pa možda i nije izgubljen slučaj. Pogotovo ako ste još zaljubljeni jedno u drugo. No s obzirom na trenutnu situaciju s tvojim libidom – bojim se da ćeš na žalost ipak morati potražiti – "prosječnog napaljenog mužjaka"
– što god to značilo!