sexomat

13.08.2011. subota

Ljetna suša u Hrvata

Draga Rujana,

Možda ovo i nije neka uobičajena tema ostalih problema s kojima ti se javljaju oni kojima je potrebno mnoštvo odgovora i možda nekakva smjernica kojom krenuti, ali evo odlučila sam ipak iznijeti svoja pitanja… možda zbog znatiželje, a možda i zbog velikih upitnika iznad moje glave…

Naime, moja situacija je sljedeća: u vezi sam već 3 godine i nekoliko mjeseci, sa dečkom sa kojim dijelim iskrenu i stvarnu ljubav, no postoji određeni problem. Htjela bi ga nekako riješiti, ali ne mogu sama, jer ga dotična osoba iliti moj dragi, ne vidi kao takvog, kao problem koji nas prati.

Malo mi je neugodno o tome pisati, ali eto, neka bude! Naš problem je seks, tj.rijetkost te aktivnosti u našoj vezi! Da malo pojasnim priču…

U početku smo bili oboje u Zg-u na faxu, skoro pa stalno zajedno (kako je on živio sam, najčešće kod njega…), tamo smo se i upoznali preko zajedničkih prijatelja jer smo oboje iz istog kraja. Tada je naša intima bila prekrasna, imali smo često odnose, tek smo se upoznavali i bilo je sve ok. Dapače, jako smo se zaljubili i sve je nekako cvjetalo. Došao je u pravo vrijeme u moj život i pokazao mi koliko netko može biti pokraj tebe bez obzira, tj. UVIJEK. Lagala bih kad bi rekla da me ne voli… Ali s vremenom (nakon malo manje od godinu dana) on je počeo izbjegavati intimu kao dio svakodnevnice. I tako, da skratim, sve do sada u određenim fazama naš seksualnii život je pravi užas. Ako ja nešto iniciram, on se nekako izvlači isprikama kao „full sam umoran; ne sada; nismo sami doma,…“ (još se uvijek nije odselio od staraca; otkako je došao iz zg-a s faxa nije se odselio sam, a čeka ga stan!!?!! Mora samo još diplomirati..) , ali nekada nije bilo tako. Sam je bio željan, nije tražio isprike kao sada, kada doslovno ni nema volje za nikakvim dodirom…

U našem odnosu ima puno ljubavi, on me obasipa riječima, zagrljajima, nježnost je stvarno jako prisutna i obožavamo oboje zajedno leći u krevet i probuditi  se u zagrljaju. Ali, moje unutrašnje nezadovoljstvo zbog manjkavosti strasti i dodira je sve veće. Problem je u tome što on to ne priznaje kao problem, kao prepreku. Pokušavala sam pričati s njim o tome, ali nikako na zelenu granu!!?! Neko vrijeme sam krivila sebe, al' ne znam više 'ko je za šta kriv?!?

Oboje smo se promijenili od početka, što je po meni normalno, ali mislim da ne u tolikoj mjeri da toliko pati seksualni život. I veza općenito. U takvim trenucima, gdje je prisutno njegovo odbijanje, osjećam se kako Alanis kaže: „I can feel so unsexy for someone so beautiful!“

Pričam s frendicama i kad čujem kako većina njih od svog dragog ne čuje baš tako često „volim te“ ili „fališ mi“, meni je to svakodnevno. On me mazi, uva, drži u zagrljaju dok sanja… Ne mogu se požaliti, ali mi jednostavno nije jasno GDJE JE NESTALA TA INTIMA????, taj dodir i ŽELJA za voljenom osobom. Ne znam više što da radim. Njegove su riječi:“...da to riješimo, našla bi ti nešto drugo..“ – mislim, glupost! Ima toliko kontradiktornosti u njegovim postupcima da jednostavno ne razumijem!!!

Mislim da on očekuje da uskoro idemo živjeti zajedno, ja završavam faks, on bi trebao naći neki bolji posao… sve je to lijepo, i što je najgore, ja sam s njim mogla zamišljati sutra, i malu dječicu, i svašta nešto, ali sada ne znam više želim li to. Želim da, ali sa muškarcem koji je postojao prije. Možda on jednostavno misli da je to to, pa se ne mora više truditi??! Ali ne bih baš rekla. Jer se oko drugih stvari trudi, i želi biti uz mene. Bez obzira, uvijek. Svašta mi je već prošlo kroz glavu, i da me vara, ali znam da nije tako. 

Ponekad bi možda rađe htjela da je tako da bar znam da je gotovo, nego da je ovako: sve super, puno ljubavi i pažnje, ali bez imalo strasti!!! On uporno govori da su njegovi razlozi ti koje mi govori, i da ja „brijem“… ne znam.

Pliz daj mi nekakav savjet, možda neki sličan slučaj…

Što da radim … ???

Pearl

Pa bemmumišamaloga,

Ovo kao da je neka pošast! Da sličan slučaj! Vjerujem da redovito čitaš ovaj Psihomat i da si već vidjela da nisi sama - na ovom blogu a čini se po zadnjih par pitanja – i šire – doslovno nema ni S od seksa! Čudi me već da tabloidi nisu nanjušili i u ovoj ljetnoj sezoni za novinare poznatoj kao «sezona kiselih krastavaca» nisu počeli pisati »senzacionalne vijesti» tipa; «Hrvatima se ne ševi», «Seksualna suša zavladala Hrvatskom», «Nije ni čudo da su poznate Hrvatice u vezi sa Srbima» - a mogla bi se i katolička crkva malo zabrinuti, jer ti si spremna roditi male Hrvatiće, ali avaj! Međutim, oni se obično sjete kenjati oko abortusa – no, kako je krenulo – neće ih niti biti...iako, čini se da su marketinški stručnjaci nanjušili da postoji problem, jer inače njime ne bi već neko vrijeme reklamirali  čak i – pivo ;)

U prethodnim smo blogovima svi svaki kamen prevrnuli – ne samo ja, nego i komentatori; iznosilo se mišljenja, nagađalo je li čovjek gay, vara li ženu/djevojku, ispovijedalo se, nudilo objašnjenja tipa;» Ja malog maznem i nekoliko puta dnevno a curu samo kad već fakat moram...ne znam zašto ali znam da nisam jedini...» nudilo raznorazne teorije i konzultiralo stručnu literaturu o seksualnosti humanoida, međutim – svi skupa nismo ništa pametniji.

Kao što sam već negdje frustrirano spomenula – da mogu riješiti probleme ovoga tipa bila bih bogata! Ne samo što bih spasila mnoge nesretne muškarce i žene, već i nekoliko životinjskih vrsta koje su na rubu izumiranja – upravo zato jer u Aziji  (a i ne samo tamo) neke njihove dijelove tijela smatraju afrodizijakom! Pa tako su u stanju klopnuti rog ugroženog bijelog – a u nedostatku istog – bilo kojeg nosoroga, jelenje rogove i pimpeke, tigrove pimpeke, jajca od bika s jamom, zmijsku žuč, itd. Sušeni jelenji pimpek i jajca možete dobiti u juhi ili - ukrašenoj zelenoj kutiji podstavljenoj satenom već za oko 500 kn...a najbolja je fora da su na glasu i sušeni morski konjići – iako su oni jedini mužjaci na svijetu koji nose trudnoću…

A da ne pričamo da bi farmaceutska industrija vjerojatno ucijenila moju glavu jer od Viagre zarađuje navodno oko 2 milijarde dolara godišnje...ali sad ozbiljno: na žalost, svaka priča je slučaj za sebe i svaki par ima svoj ritam – nije važno da li je za tebe rijetko jednom dnevno, tjedno ili mjesečno – važno je da nisi zadovoljna s postojećim stanjem.

E sad – možda neke veze s time ima i vaša trenutna situacija – kažeš da ste u doba kada ste studirali u Zagrebu skoro pa živjeli zajedno i tada je sve štimalo. Sada on živi kod roditelja iako ga čeka prazan stan – to to je nešto o čemu bih razmislila kada radi o frajeru s kojim planiram obitelj. Netko tko je toliko komotan da živi sa roditeljima, ma koliko oni bili dobri, dragi, nenapadni i slično – nakon iskustva samostalnog života – meni je, oprosti – čudan! Pogotovo ako se ne radi o aranžmanu ekonomske prirode, tj. ako se taj stan ne iznajmljuje da bi se zaradio novac za njegov/vaš (zajednički) život jednom kada ti završiš faks, a za to vrijeme on privremeno bitiše u roditeljskom gnijezdu nestrpljivo čekajući da svije svoje....

O tome bi s njime trebala popričati, jer meni se čini da je to možda čak i dublji problem od onog sa seksom, to jest – možda u tom grmu leži zeko. Ali s druge strane, netko tko doista želi, može i to riješiti – ako mu je bed orgijati pod roditeljskim krovom a prisiljen je na to, postoje, zaboga i parkovi, plaže, stražnja sjedišta automobila, stanovi prijatelja, jeftini moteli, mračni haustori, tulumi, itd.

Zabrinjava to što on uopće na vidi problem te kaže kako bi ti izmislila nešto drugo da riješite to... dakle, on je ili aseksualan (ali oni nisu neko ludilo niti u početku veze, što znam i iz osobnog iskustva, a i iz tuđih – vidi zadnji blog) – i/ili ne želi priznati da postoji neki drugi problem. A kaže da to nisi ti. I sudeći po količini intimnosti (jer intimnost imate – to su zagrljaji i nježne riječi, za koje kažeš da ih ima u izobilju) – mislim da ne laže.

To me podsjeća na slučaj moje dobre prijateljice koja je isto u vezi – pa oko 3 godine – vidiš koja slučajnost; elem, ona već zadnjih godinu dana živi sa svojim dečkom koji je zgodan, pametan, šarmantan, seksi, nije napuhan, ne priča o sebi kao većina muškaraca – ukratko – po mom mišljenju to joj je najbolji dečko do sada. Pažljiv, drag, dobar....ali. ako moja prijateljica uspije izvući jedan seks u desetak dana, smatra to dobitkom na lutriji! I pritom se osjeća kao nimfomanijakalna silovateljica...

U svakom slučaju, kada sam prije par tjedana dobila pitanje istog ovog tipa, kao i uvijek mu je pročitala/prevela moj blog jer ga zanima sve što ona voli čitati (on je stranac). Međutim, za razliku od inače, kada podromnije prokomentira, tada je rekao samo; «Predug joj je odgovor» i otišao u drugu sobu igrati se na kompu. I to je bilo to. Ona je krenula za njim s laptopom da mu prevede par komentara koji su joj se činili zanimljivi, ali on je rekao da ga ne zanimaju i da samo neka ona čita u sebi. Od tada su se seksali jednom – znam jer mi je odmah poslala sms!

Međutim, moja je prijateljica jednom prilikom upoznala bivšu ženu njegovog mlađeg brata (s kojom ima dijete pa je došla na to obiteljsko okupljanje) i dok su zajedno prale suđe u kuhinji, pitala je zašto su se razveli jer joj se činilo da se baš super slažu i ravnopravno dijele brigu oko djeteta, bez ikakvih natezanja. Ispostavilo se da je mlađi brat liječeni depresivac kojem nije do seksa i da ona unatoč ljubavi prema njemu - na kraju više nije mogla tako živjeti! Rekla sam joj kako je moguće da je i njezin dragi depresivan jer dijeli neke zajedničke traume s bratom, ali ona kaže da je s njime o tome isto nemoguće razgovarati. Dakle, kako povući granicu između melankolije i depresije? Pogotovo ako čovjek o tome ne želi pričati. Kako odrediti što je «normalna» količina tuge? Ili normalna količina seksa, na primjer?

Jedino što možemo znati je - da li s tom količinom koju dobijamo - možemo živjeti.