sexomat

12.01.2013. subota

Kajić, udica i led

Draga Rujana,

Iako sam mozda premlada za Vaš blog i "teže ljubavne probleme" na pragu sam punoljetnosti (17) i muči me jedan problem. Dečka znam već od prije, prišao mi je prvi put prije dvije godine ali ja tad nisam željela apsolutno ništa s njim jer je puno stariji od mene - točnije 8 godina. Ovo ljeto bila sam vani i vidjela sam ga nakon dosta vremena i popričali smo i napokon se upoznali.

Priznao mi je sam da sam mu interesantna, zabavna i da mu je ugodno u mom društvu nakon čega sam mu ja ostavila broj. Jednu subotu me vidio u gradu poslao poruku i krenulo je dopisivanje...

Tu istu večer smo izišli vani, popričali i dogovorili se da ćemo se vidjeti opet.

Nakon toga prošlo je tjedan dana - nije se javio i od tada mi je poslao poruku, izišli smo još dva puta vani i sam mi je priznao da mu se i previše sviđam, a ako se još nekoliko puta vidimo da za njega neće biti dobro jer će se zaljubiti! Zadnji put kada smo se vidjeli pitao me da li sam se zaljubila, čega sam ja ni sama ne znajući što govorim dala potvrdan odgovor!?

Ovaj vikend ja sam se malo opustila, on nije nikakvu poruku pet dana poslao i ja sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke. Zaljubljenost mi je očito djelovala, preko ponosa sam prešla, a o utjecaju alkohola da i ne govorim i poslala sam mu jasnu poruku da trebam s njim popričati.

Danas je ponedjeljak, a znam da odgovora dobiti neću pa se ja pitam što i kako dalje? Da li je problem u meni i mojoj mladosti, a znam da je njemu bilo ugodno sa mnom jer mi je sam priznao to više puta, da li je to toliki "kreten" kao što se za njega priča okolo ili sam se ja pak previše zaljubila? U svakom slučaju ne znam što da radim...

Sebe unatoč tome što sam mlada smatram dovoljno izgrađenom osobom pa i sa svojih sedamnaest. Među nama je postoji velika razlika u godinama ali ni u jednom trenutku to nije bio problem. Ja sad samu sebe pitam što i kako, što napraviti kad ga vidim, ako mi odgovori na poruku (zavaravam samu sebe jer znam da neće) kako krenuti dalje i zaboraviti na sve to, a jako mi je teško jer sam očito ja jedina ostala povrijeđena i jako, jako zaljubljena! Molim te za savjet jer ne znam više što da radim.

Unaprijed hvala!

E.Draga E.,

Da, možda si premlada za ovaj blog, ali mi se čini da ima i puno starijih koje su pale na ovu banalnu (a opet tako djelotvornu) mušku (iako vjerujem da je koriste i žene) foru, pa mislim da ti svejedno dugujem odgovor edukativnog – bolje spriječiti, nego liječiti – tipa….

Drugim riječima, bolje da skopčaš sada o čemu se tu zapravo radi nego kasnije, kada će ti biti takve stvari teže preboljeti.

Dakle, radi se o klasičnom predatoru i pretpostavljam da su na to mislili/e oni/e koji su ti rekli da je tip kreten. Stvar je prilično jednostavna, a sastoji se od 3 koraka - kažu znalci:

1.) “Kajić”: prvi korak sastoji se u traženju lovine – u ovom slučaju (kao i u mnogim drugim) - zgodnu i bitno mlađu (čitaj neiskusniju) curu, prodaš joj par lira o tome kako je INTERESANTNA i ZABAVNA (čime joj daš kompliment intelektu, jer ako je imalo inteligentna i vrlo zgodna, onda se naslušala komplimenata svom stasu) i kako ti je UGODNO s njom (zbližavanje koje opet ne implicira seksualnu želju, barem ne previše prozirno – u slučaju da nije mlađa od 25 i da joj njih 100 već nije odigralo taj igrokaz), pa se onda ne javiš – što djeluje kao…..

2.) ”Udica” - to je ono što počne golicati, pardon – škakljati (a možda je obrnuto) maštu dotične djevojke ne bi li se ona zapitala – “pa ako sam tako interesantna i zabavna i ugodno mu je sa mnom, zašto se onda ne javlja?”

Onda se kao “slučajno” sretnete (taj te ima na nišanu već 2 godine, dakle zna gdje se krećeš) pa on sramežljivo prizna da je bolje da te ne viđa jer bi se mogao zaljubiti (a to bi bilo nezgodno jer je vampir/vukodlak/sadomazohist/____________ - umetni sama – ne mora niti navesti razlog (iako dobar razlog prodaje romane/filmove/tv serijale, vjeruj mi) - pa te onda opet malo stavi “ na….

3.) “Led” – led je nejavljanje tokom kojeg ti sama spremiš njemu teren jer ne možeš vjerovati da on takav stariji/iskusan/zgodan/bogat/uspješan/besmrtan želi baš tebe – neiskusnu ali lijepu (i ne zaboravimo interesantnu i zabavnu osobu s kojom se ugodno osjeća – pri tome to ne znači da ti to sve nisi, dapače – ako jesi, tim bolje po tebe ali takav tip to neće znati cijeniti) – drugim riječima, počneš samu sebe vidjeti takvom u njegovim očima/porukama/mailovima/pozivima promuklim glasom usred noći, te tako smogneš hrabrosti (a alkohol tu hoće biti i od prevelike pomoći) da mu priznaš svoje osjećaje prema njemu (koji su zapravo tvoji osjećaji prema svojoj slici u njegovim očima….) – i tako završiš na gradelama/tanjuru/krevetu/zadnjem sjedištu/parkiću/šumici/_________-umetni sama.

Što, da se razumijemo, ne bi bilo samo po sebi ništa loše – da ne misliš da NE podržavam seks prije braka ili slično – da nisi toliko mlađa od njega!

Jer, razmislimo li realno, on u dobi od 25 može već imati magisterij, ženu i djecu i to nikome čak ne bi djelovalo niti toliko preuranjeno. Također bi mogao haračiti među ženama raspona godina 20-30, pa i više, ali on hvata tebe – koliko god da si zrela – nezrelu maloljetnicu?!

Draga moja razlika među vašim godinama i iskustvima je za sada brutalna – i to u njegovu korist. A vjeruj mi, očito je kani iskoristiti.

Zato me slušaj – nije on u tebe zaljubljen, jer da jest, drugačije bi se ponašao.

Isto tako nisi niti ti u njega – samo ti se to sada tako čini.

I ja sam bila zrela maloljetnica, prošla sam jednu takvu priču i na vrijeme se zaustavila kada sam se zapitala zašto bi 26-godišnji student psihologije htio mene, 16-godišnju klinku? Naravno, bilo je to na moru, u malom mjestu. Kada sam ga iza ljeta srela u Zagrebu, samo mi je klimnuo glavom, u prolazu.

Poanta? Na oskudnom lovištu i mala je riba dobra. Taj tvoj je stekao reputaciju i sada već svi znaju da je “kreten”, pa mu se smanjilo lovište. Pusti ti njega da i dalje sidi u kajiću s udicon, a ti mala na ribarnicu pa vidi kako završe one na ledu! S križićiman na očiman!