Neven Ciganovic

29.07.2008. utorak

Ljubavna klinika u centru grada

Tko bi rekao da će našu malu zemlju i u ovim ljetnim mjesecima zatresti i pokoji skandalčić. U samo sedam dana mediji su pretumbavali par ležernih temica, a neki su posegnuli i za 'provokativnim' naslovnicama kako bi uzburkali ovu našu konzervativnu sredinu. Iako ne vjerujem da su nešto drugo, osim nekoliko hitnih slučajeva dijareje i gužve u Hitnoj, priskrbili takvim potezom.

No krenimo u nešto laganijem tonu jer bih vas htio zadržati za ovim postom barem još koju minutu prije nego se latite WC školjke.

Moram priznati kako sam prošli tjedan po prvi put nasjeo onome sto pišu mediji, te sam, što zbog znatiželje, što zbog prikrivene želje za ljetnom avanturom, cijeli tjedan hodao uokolo noseći debele bakine očale, dioptrije - 200, tzv. pepeljare, nadajući se da ću i ja zaraditi neku dioptrijicu koju bih trebao skinuti, a gdje drugdje nego kod dr. Šarića. Osim teške migrene i crvenila bjeloočnica, drugu dijagnozu nisam uspio zaraditi. Kada sam ugledao fotke dotičnog doktora, pomislio sam: 'I nije baš neki melem, a kamoli praznik za oči, učinilo mi se da je čak i malo razrok.' Ali znate onu 'u postolara najgore cipele'.

No, ako doktor nije igrač na ovu fizičku varijantu, mora da je onda šarmer starog kova koji zna baratati riječima. U njegovom slučaju to bi mogle biti fore poput: 'Oči su vam prekrasne i duboke, šteta bi bilo da kroz njih ne vidite kao kroz bistru rijeku', ili: ‘Vjerojatno znate da su oči ogledalo duše, a ja, kao stručnjak, kroz ove vaše vidim da ta duša traži ljubav.’ Uglavnom, too much srach! Pa nije ni čudno da su sve te dame pale na te njegove 'šarmerske' fore. Osim Maje Šuput i Mirjane Hrge, koje su čak i uletjele u Šarićev ‘bermudski trokut’ postavlja se pitanje koliko je još žrtava palo pred tim dr. Casanovom? To me podsjetilo i na činjenicu da je svoju dioptriju skidao i Ivica Kovačević, samo se nadam da to nije obavio kod ‘neodoljivog’ doktora. Tad bi nam bio jasan razlog Ivičinog odlaska u daleku Ameriku - zaliječiti ljubavne rane!

Dalo se primijetiti da uredništvo najčitanijeg showbiz magazina nije bilo na tretmanu kod dr. Šarića, s obzirom na prošlotjednu naslovnicu. Za sve one posjetitelje zadarskog fashion weeka koji su se zapitali zašto Modni Mačak ne skida majicu na hotelskom bazenu dok se njegove prijateljice šepure u najminimalnijim bikinijima, odgovor je stigao upravo na naslovnici potonjeg magazina. Dakle, razlog nije bio u skrivanju nove tetovaže i neobrijanih prsa ili, nedajbože, prikrivanje novih implantata, već objavljivanje svježe retuširanih Mačkovih nagih fotografija. Tako da se Mačak preko noći iz obične domesticus vulgaris pretvorio u golokožu egipatsku mačku sfinks. U naslovu kažu da tim potezom Mačak ide do kraja. A gdje je to kraj za njega, pitam se ja? Da ne bi sve ostalo samo na slici, pobrinuo se Micek začiniti vizual i pokojom sočnom izjavom: 'Vjerujem da će nakon ovih fotografija biti više poziva na moj telefon.' Ako je mislio na ‘sprdofon’, onda je u pravu.

Inače, u tekstu stoji da ga je u toj nakani podržala i njegova najbolja prijateljica Antea Kodžoman. Navodno tako da mu je za snimanje tog ‘seksi’ editorijala posudila donji dio svog brazilian cut bikinija. Ako su se neki zapitali čemu te fotke, (jer ono 'Što mu je to trebalo?' više ne vrijedi za Mačka), mislim da odgovor leži u tome da je Mačak poznat u ‘nadmudrivanju’ sa Severinom. Pa kako je ona, navodno, ‘iskopirala’ njegov generalski outfit, Mačak je odlučio uzvratiti udarac. Nakon što je Severina posvetila  pjesmu kamiondžijama, Micek je njima za ljubav snimio duplericu, koja će krasiti mnoga vrata i šibere tih cestovnih golijata.

Eto, takve vam se stvari događaju kad vam mamica cijeli život govori kako ste joj vi najljepši na svijetu!