Neven Ciganovic

10.10.2008. petak

Nemoguća misija 'Operacije tri..junf'

Opet se moram malo osvrnuti na 'Operaciju Tri...junf', koja bi se uskoro mogla preimenovati i u 'Operacija nemoguća misija', s obzirom da će među ovim kandidatima biti zaista nemoguće pronaći novu pjevačku zvijezdu.

Nakon prve emisije pomislio sam na ono 'prvi mačići se u vodu bacaju', pa će kandidati možda propjevati malo bolje, ili da im nisu možda pjesme legle. No sudeći prema drugoj emisiji, neki definitivno ne buju našli pjesmu koja bu im legla.

To se posebno odnosi na hrvatsku predstavnicu Andreu Horvat, kojoj ni to kaj joj je Giana-kompas buduća šogorica ne bu pomoglo. Inače, na toj 'akademiji' ih profesori uče pjevati, pa čak i pjevati iz dijafragme. No Andrea se očito dijafragmom nije ni prije znala koristiti, pa je uspjela u show ući u drugom mjesecu trudnoće. Možda joj to pomogne da smekša žiri i zadrži se u showu još neko vrijeme. Nikad se ne zna, ta jedne godine smo trudnicu slali na Euroviziju. Bilo kako bilo, Andrea zna kako se manipulira medijima, tako da ćemo još sigurno nagađati tko je otac djetetu, da li Daničin braco, ili onaj nogometaš koji joj je maznuo gitaru.

Ipak, to nije bio loš tjedan samo za kandidate, ni voditelji nisu nešto posebno zablistali. Osim što su na voditeljicama blistale šljokičaste opravice. Posebno me se dojmio njihov make-up, zbog kojeg su izgledale (uključujući i muške voditelje) kao da su natjecateljice izbora za Miss Trans na Tajlandu. Dalo se također primijetiti da Nikolina i njen
suvoditelj, iritantni Maca, imaju istog frizera i onog koji im čupa obrve. Nikolina je svojom 'spontanošću' cijelu večer pokušavala spasiti preisforsiranu situaciju, ali užas koji je opet priredila Severina i njen Madonna-kompleks teško da se ikako dao spasiti.

Nije mi jasno samo zašto opet toliki hvalospjevi za njen nastup na mehaničkom biku (kojeg su opet, već odavno, isfurale Madonna i Kylie). Očito je Sevka jedina koja može i na metli jahati, pa da nacija poludi. Ja se samo nadam da će fakat uskoro pasti to vjenčanje, da se više skine iz tih vjenčanica i počne nositi normalne scenske krpice.

Budući da prošli tjedan nisam gubio vrijeme prateći televizijski program, odlučio sam malo poviriti guzicom vanka te sam posjetio tek započeti novi Cro a Porter. Prvu večer se održala samo jedna revija, Estare culta. S obzirom da se tu radi o konfekciji, nova kolekcija me ugodno iznenadila. Savršeni krojevi i materijali te dobar ukus dizajnera za spoj modernog, urbanog i ponajprije nosivog rezultirali su sjajnom kolekcijom, koja bi se bez problema mogla nositi ulicama modnih metropola poput New Yorka. Na reviji mi se jedino nije svidio izbor manekena, od kojih su neki izgledali kao da su ih izvukli iz publike prije početka revije. Kako je na takvim događanjima, osim revija, bitno i tko se tamo pojavio, činjenica da sam ja bio jedna od većih faca tamo dovoljno vam govori o posjećenosti prvog dana CaP-a. Čak su me i neka dječica tražila autograme, što mi je pomoglo da shvatim da ipak nisam (još uvijek) pretjerao s plastičnim operacijama, kad me se djeca ne boje.

Drugi dan CaP-a je ipak bio nešto zanimljiviji. Osim što je njih sedmero pokazalo svoje kolekcije, čak se i nekolicina celebova odlučila pojaviti. Najviše takvih se okupilo na reviji Matije Vuice, koja je i započela drugi dan CaP-a. Matija ne samo da je predstavila prekrasnu kolekciju haljina, već je priredila i pravi mali koncert uz prateći orkestar. Ja i nisam neki ljubitelj performansa, ali za ovu reviju moram priznati da je bila napravljena s ukusom. Što ne mogu tvrditi i za reviju Ivone Martinko, kojom je druga večer završila. Njena me je kolekcija ostavila potpuno ravnodušnim, jer još uvijek ne mogu dokučiti zašto neki dizajneri prave takve stvari za koje se uvijek pitaš gdje to nositi i da li netko to i kupuje.

Moji favoriti tu večer su definitivno, osim Matije, bile revije Linea Exclusiv i Tihomira Krznarića. A čini se da je moj ukus dijelila i većina celebova, koji su nakon te tri revije dali petama vjetra. Jedina koja je ostala do kraja bila je Severina (ovog puta bez vjenčanice), koja je došla podržati Lineu Exclusiv, čija je maskota već dug niz godina.

Još su preostala dva dana Cro a Portera, a o njima ću u sljedećem postu, ako će uopće biti nešto zanimljivo za komentirati. Ako neće, pisat ću o tome kako nam se Mačak ponovno zaljubio, a dotad ćemo, nadam se, već saznati u koga ili što..