lomic

18.05.2008. nedjelja

JUČERAŠNJE OBITELJSKO OKUPLJANJE

Jučer smo se okupili na obiteljskom ručku i druženju u povodu 10 godina od  odlaska (smrti) mog prijatelja, zetovog oca, kćerinog svekra, djeda mojih unuka, supruga moje prijateljice, brata mog prijatelja, rođaka, velikog čovjeka, poznatog čovjeka, čovjeka kojeg se ne zaboravlja...
Obitelj je odlučila održati to okupljanje jučer, iako je 10-godišnjica tog za sve nas, tragičnog dana, 22. svibanj. Kako je toga dana praznik, mnogi su isplanirali s djecom otići do mora, odnosno oni s mora doći u unutrašnjost... i tako se odmoriti od svakodnevice.
Ručak je bio upriličen u restoranu ... na kojem se okupilo puno članova obitelji i prijatelja vezanih uz obitelj. Doputovali su iz Rijeke, Rovinja, Poreča, Šibenika... Mnogi su bolesni pa nisu došli, ali njihovi potomci jesu, što je za svaku pohvalu. Ima li što ljepše i ljudskije nego okupiti obitelj, pa ma koji razlog bio, radi druženja i održavanja obiteljskih veza?
Prigodnu riječ je rekao brat pokojnog prijatelja, inače i moj prijatelj, koji je jedan od najbliskijih rođaka . Riječ je bila dirljiva, prisna, pametna ... i što je najvažnije, nije izmamila suze, ali široki osmjeh je.
U ugodnom druženju s obitelji zadržali smo se skoro do 18 sati. Mene je mlađa kćer dovezla doma, jer sam tog dana obukla nove balerinke, koje me nisu nažuljale, ali... imala sam osjećaj da hodam u stilu korak naprijed, nazad dva... već drugo nisam bila u obući ravnih peta, odnosno uskog oblika. Bilo je bolno, ali se izdržalo... Za ekipu koja je još ostala, ne znam gdje ni kada se rastala, a bolje mi je da ne znam, kako ne bih "patila". Šalim se.
Oduševljena lijepim vremenom, predivnim kućama i okućnicama koje sam usput vidjela, rascvjetanim ružama i ostalim cvijećem, zadovoljna sam i danas, naročito poslije noćašnje kiše, koja je sve malo osvježila, ostavljam vam ovu žutu ružu, koja je također i za mene jako znakovita.

Uživajte u životu, ako ni za što drugo, a ono radi spoznaje da vas voli bakica.Broj komentara: 0
permalink  print  komentiraj