Anđa Marić

17.08.2007. petak

Priča iz WC-a

Ušla sam u WC i, nažalost, vidjela da je zauzet. Okrenula sam se da izađem, ali ispred je već stajala neka djevojka pa sam ostala da ne izgubim red. WC je bio toliko malen da sam unutra mogla čekati samo ja, a mene i osobu koja je obavljala svoje prirodne potrebe dijelila su samo tanka vratašca od iverice. Gledala sam se u ogledalo, a gospođica je ciljala školjku iz visine, što se čulo po zvuku koji je proizvodila.

Mrzim male WC-e. Mrzim slušati te prirodne potrebe jer smatram da to jednom ljudskom biću oduzima romantičnost. Kad ja tako piškim, a Primož me sluša, kaže da piškim kao krava. Pa da, kravice tako piške, iz visine. I čuje se: turrrrrrrrrrrrššhhkkrrrfrrrrruuuuš… Nije baš seksi.

Iz WC-a je izašla jedna sređena mlada damica. U oblaku parfema. Nasmiješila mi se, kako je to običaj na tom mjestu, i pustila me da uđem. Bacila je pogled u ogledalo i izašla van bez pranja ruku. Jao, jao! Takva fina i sređena dama iza sebe je pustila svinjac. Popišala je dasku kao krava, ali joj je bilo odveć počistiti za sobom. Poludim od toga. Sada ću ja morati brisati, da ona iza mene ne pomisli da sam ja svinja koja piški kao krava. To je najmanje.

U klubovima su ženski WC-i puno veći svinjci od muških. To pouzdano znam. Ako je voda do koljena, idi u muški, tamo nema ni gužve.

U ženskim WC-ima su također zanimljiva ogledala i umivaonici. Pogotovo na nekim fensi-šmensi mjestima. Morat ćete se složiti sa mnom - ogledala se stoput više upotrebljavaju nego sapun i voda. Svi šizimo na dečke koji ne peru ruke nakon pimpeka, a kaj je s nama? Mi se kao nismo dirale po strateškim mjestima? Zar se ljudi tako ponašaju i doma?

Obrisala sam šugavu školjku žaleći čistačicu i misleći na sljedeće cure iza mene. To nikako nije moj posao, ali skužila sam: WC je naše pravo ogledalo. Jedna popišana daska može uništiti inače besprijekoran dojam. I to je to.

Broj komentara: 0
permalink  print  komentiraj