Anđa Marić

14.03.2009. subota

Eva

Skakućem pred ogledalom. Nikada u životu nisam imala veće grudi! Izgledam fantastično! Jedini, mali problem je taj da mi skakuće i trbušćić koji sam nafilala do izgleda žemljice od bijelog brašna. Bagela, zapravo (pitajte Njujorčane).Ali nikako da se odreknem bijelih žemljica i tjestenine, nikako da prebacim na nešto što odgovara mojoj krvnoj skupini: (0= najstarija, jedina kojoj meso godi, uzak izbor povrća; zelje zabranjeno!(to boli), srećom grahovice preporučene, mliječni proizvodi najstrože zabranjeni! Au! I kava isto. Nije li to grozno? Ali malo po malo, preći ću na dijetu po krvnim skupinama jer vidim da se s mojim tijelom nešto događa: jedem kao prije a nekako sam napuhana. I to nije samo zbog sporijeg metabolizma iza tridesete! Kada sam o tome raspravljala s bratom Jerkom, i on se žalio na iste simptome, dok nam je deset godina mlađi brat Bubo samo okrutno dobacio: ostarili ste, to vam je zato. Jesu li ravan trbuh i obline na pravom mjestu precijenjene?
  
 Nikada neću zaboraviti dan kada sam vidjela prvu reklamu za wonderbra. Prelijepa Eva Herzigova - moderna verzija putene Marilyn Monroe gledala me sa plakata pogledom "ispod obrva" grickajući jedan pramen kose a ispod je bio slogan: "Gledaj me u oči", ako se dobro sjećam. Iako su moji prednji atributi bili neusporedivo siromašniji od boginje Eve, moje se mlađahno srce ispunilo ufanjem: možda me zbog ovog sijajnog proizvoda u školi prestanu zvati Fosna?


Čak i par godina kasnije kada sam u Madridu ušetala u raskošan odjeljak donjeg rublja u El Corte Ingles na calle Serrano i prvi put odjenula taj čudotvoran proizvod, skoro sam se rasplakala od sreće! Zaista je djelovao! Wonderbra me učinio ženom, samosvjesnom mladom ženom koja je ponosno ispravila leđa i pokazala se u svoj svojoj visini - što je u Španjolskoj ionako bilo iznimno teško obzirom na prosječnu visinu tamošnjih ljudi. Ali nada da će mi grudi rasti do 30 nikada se nije ugasila. Toliko sam to željela da sam se čak i luda povjerovala da mi se u dvadeset i šestoj godini napokon i ispunila! Ali sreća je trajala sve dok nisam napravila test za trudnoću koji je neosporivo dokazao da nisam medicinski fenomen. Ah.
    Danas, nakon poroda i dvije godine dojenja ponosim se punašnom trojkom - čak dva i po broja većim grudima nego koje je nosio moj prvi Wonderbra. Ali to mogu zahvaliti deset kilograma koje sam od tada nabacila. Iako si uglavnom izgledam dobro i zadovoljna sam svojim novim oblinama i "naprijed" i "odostraga", moram priznati da se sada svim silama znojim i trsim skinuti tih nekoliko jastučića koje sam natukla u hladnim zimskim danima. Ali hej, masnoća je u mojim godinama divna stvar! Zbog nje se manje vide bore - ta ne želim biti kao suha šljiva! Ali fotografije Eve Herzigove snimljene neki dan na plaži, upravo su me zgrozile! Iako je i s tim kostima uspjela uhvatiti nekog milijunaša, pomisao na njihov seks tjera mi strah u kosti. (Strah od žuljeva).


    I što još reći osim bolje da ljulja nego da žulja. Od silnih dijeta Evi je oslabila i pamet i sada nekadašnja vrhunska ljepotica izgleda kao sušeni bakalar. Samo što da voda na nju ne djeluje isto. Nikak da se napuhne. Nikak da se najede. Kažem vam da dugotrajno izglađivanje mora ostaviti neke posljedice. Logično.
Broj komentara: 0
permalink  print  komentiraj